Eläinystävien safari Ranualle

Viikonlopun vietto Ranualla

Tapahtumarikkaaseen talviviikonloppuun Lapissa kuuluu luonnostaan moottorikelkka- ja huskysafarit.

Torstaina saavutaan Rovaniemen tai Oulun lentokentälle, josta on kuljetus Ranualle Lomakylä Gulo Guloon. Illallisen jälkeen opas kertoo jännittävästä viikonlopustasi.

Perjantaina lähdetään heti aamiaisen jälkeen moottorikelkkasafarille. Kokenut opas neuvoo, miten moottorikelkalla ajamisen ja kertoo ajoturvallisuuteen liittyvistä asioista. Safari suuntautuu läpi lumisten metsien ja yli jääpeitteisten järvien. Noin 1,5 tunnin ajon jälkeen ollaan takaisin Ranuan Eläinpuistolla, ja on aika nauttia lounas nuotiotulilla. Lounaan jälkeen Husky Parkin koiravaljakot jo innokkaina odottavat huskysafaria. Koiravaljakon ajajan saatua ajo-opastuksen lähdetään 3 kilometrin pituiselle huskysafarille. (Mahdollisuus myös 1 tunnin tai 2 tunnin Huskysafariin!) Husky Parkista on vain muutaman minuutin kävelymatka Lomakylä Gulo Guloon, jossa saunotaan, nautitaan illallinen ja yövytään.

Lauantaina aamiaisen jälkeen on vuorossa Ranuan eläinpuisto. Siellä asustaa 50 arktisen alueen eläinlajia aidossa ympäristössään. RanuaZoo on yksi Pohjois-Suomen suosituimpia matkailukohteita. Lounas nautitaan eläinpuiston ravintolassa.

Sunnuntaina aamiaisen jälkeen tapahtuu kuljetus lentokentälle. Vaihtoehtoisesti kuljetus Rovaniemen kentältä/kentälle voi tapahtua myös moottorikelkalla.

 

Hinta: 465 €/aikuinen, 400€/lapsi

Kesto: 4 päivää / 3 yötä (aktiviteetteja 2 päivää)

Ryhmän minimikoko 3 henkilöä

Tärkeää: Moottorikelkan kuljettajalla on oltava vähintään T-luokan ajokortti
Safarien kelkat ovat Lynx Ace nelitahti kelkkoja, jotka ovat hiljaisia, tehokkaita ja hajuttomia.

Hinta sisältää: kuljetukset, kolmen yön majoituksen 4–6 hengen hirsimökeissä (varusteena suihku ja wc), ateriat (illalliset ensimmäisestä päivästä lähtien ja aamiainen aamuisin), kelkkasafarit (2 hlöä / kelkka ensimmäisenä päivänä, liput eläinpuistoon).

Hintaan sisältyy myös tarvittavat kelkkailuvarusteet (lämmin ajohaalari, kengät, sukat, kintaat, hattu, käsineet, kypärälakki ja kypärä), pätevä suomenkielinen opastus ja vakuutukset (omavastuu max. 550 €/kuljettaja/onnettomuus).

Ajomatkat saattavat sääolojen ja ajotaitojen mukaan muuttua. Huskysafari kaksi henkilöä per reki.